東海大學音樂學系--系辦公告-Martin Andersson 聲樂指導大師班

Martin Andersson 聲樂指導大師班

• 日期 : 2019-12-30

Martin Andersson 聲樂指導大師班

日期:2020/01/02 14:00-16:00
地點:演奏廳
演批:2個全場,聲樂組必到
本場次採電子簽到,請攜帶學生證

指導曲目/學生:
W. A. Mozart: Non più andrai / 張正傑
W. A. Mozart: Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen, from opera "Die Zauberflöte" / 黃靖絜
H. Purcell: Music for a while / 李志豪
A. Catalani: Ebben?... Ne andrò lontana, from opera “La Wally” / 王其靖
G. F. Handel: Non disperar Giulio Cesare in Egitto, HWV 17 / 陳虹亦 (修改後新增)
G. Verdi: E strano.... Ah fors'e lui..., from opera "La Traviata" / 曹書文

Martin Andersson / 聲樂指導
馬丁‧安德森在瑞典為首屈一指的歌劇聲樂指導,專門教導歌手演唱德文與義大利藝術歌曲。安德森早年習琴,後在倫敦師事於阿格麗希的老師─彼得‧佛耶特旺格─門下,並跟隨漢斯‧葛拉夫學習指揮,演出足跡遍布維也納、義大利與捷克。安德森在學生時期已是專業的歌劇演唱家,並在加入歌德堡歌劇合唱團後,成為了該團的合唱指揮達10年之久。在榮獲教想工作坊大賽歌劇指揮組的首獎後,安德森獲義大利、捷克、法國等地的邀約演出;近年仍以歌德堡為主要據點,活躍於瑞典卡爾斯塔德瓦姆蘭歌劇院,致力以歌劇音樂會型式,呈現鮮少被演出的優秀歌劇。

Martin Andersson studienleiter/kormästare
Efter studier 1983-1990 vid Musikhögskolan i Göteborg (dirigering, piano,sång och musikvetenskap) utbildade sig Martin vidare i London med Peter Feuchtwanger (piano), Wien med Hans Graf (dirigering) och mästarkurser runt om i Europa.

1986 började sångkarriären i GöteborgsOperans kör och 1991 blev han dess kormästare, en post som han lämnade 2001 för att istället som frilansare ägna sig mer åt musikalisk coachning/sångarinstudering och dirigering.

Martin debuterade som operadirigent 1991 med La Bohème och därefter har han dirigerat operor som Trollflöjten, Figaros bröllop, Barberaren i Sevilla, La Traviata, Aida med flera. Sommaren 1998 vann han första pris “Opera conducting workshop” i Kosice, Slovakien.

Han dirigerade på Wermland Opera första gången 1989 och i höstas dirigerade han ett konsertframförande av Cavalleria Rusticana.

Martin Andersson är numera anställd som repetitör på GöteborgsOperan

( 以上文字源於 https://www.operalogg.com/martin-andersson-studienleiter-kormastare/ )

※ 本場次自由入場,無需事先購票、索票
※ 不開放校外車輛入校